persberichten

Een lovend artikel van editie Pajot over onze productie Borst Vooruit in Ninove.

Een lovend artikel van editie Pajot over onze productie Borst Vooruit in Ninove.

Artikel Keerbergen HNL 150112
Artikel uit Keerbergen

Artikel Genk BVL 150115

Artikel uit Genk

1658602_10152516029328981_377879788405071919_o

Artikel uit lokaal blad uit Affligem november 2014

krantje zemst september 2014

Boekje zemst 140831

De streekkrant juni 2014

Streekkrant 11jun14 001

De Gazet van Antwerpen juni 2014

Gie gazet
Het toneelstuk ‘Kolderkatten’ van Theater Magie ging afgelopen weekend in première in Mechelen. Met de voorstellingen wil het Mechelse theatergezelschap geld inzamelen voor Think-Pink, een organisatie die strijdt tegen borstkanker.
Het stuk vertelt het verhaal van zes dames, die samen de ‘Race for the cure’ in Londen willen wandelen en naast sponsorgeld voor borstkankerbestrijding verzamelen, er ook een echt ‘meidenweekend’ willen van maken.
De cast bestaat trouwens uit acteurs en actrices die allemaal van dicht of ver te maken hebben gehad met kanker.
De opbrengst van de voorstellingen gaat integraal naar Think-Pink, de nationale borstkankercampagne en een lokale vereniging voor borstkankerbestrijding. Beide organisaties gaan samenwerken om nieuwe initiatieven te nemen voor personen die geconfronteerd worden met een borstreconstructie.
“De lokale vzw is een vereniging opgericht door en voor vrouwen met een borstreconstructie ten gevolge van borstkanker, dragers van BRCA 1&2 Gen, familiale belasting of aangeboren afwijkingen”, verklaart Gie Beullens, voorzitter van Theater Magie. “De beleving van borstkanker en borstreconstructie is voor iedere vrouw verschillend en vraagt een aparte aanpak volgens leeftijd. En daarom gaat Think-Pink projecten ontwikkelen om de problematiek bespreekbaar te maken, specifieke problemen zoals met hospitalisatieverzekeringen aanpakken en informatie en ervaringen breed beschikbaar maken.”
Wie het stuk nog in Mechelen wil bijwonen, is eraan voor de moeite. Je kan in de regio Mechelen wel nog op 19 september een voorstelling meepikken in Zemst, op 7 februari 2015 in Keerbergen en op 13 juni 2015 in Duffel.
Meer info op http://www.theatermagie.wordpress.com

AFFLIGEM / LIEDEKERKE – Theater Magie speelt ‘Kolderkatten’ ten voordele van de borstkankerbestrijding
foto © Jacky Delcour – editiepajot

Project Kolderkatten trekt Vlaanderen rond

De actrices tijdens een open repetitie in zaal Sanderus. - Mozkito
De actrices tijdens een open repetitie in zaal Sanderus. – Mozkito

Het project Kolderkatten van Theater Magie wil geld inzamelen voor de bestrijding van borstkanker. De zeven actrices en twee acteurs hielden een open repetitie in de cultuurzaal Sanderus van Affligem.

De theatervoorstelling Kolderkatten gaat op 15 juni in première in de Stadsschouwburg van Mechelen. Nadien staan nog meer dan vijftien voorstellingen gepland. Ze komen in onze regio langs in Affligem (18 september), Ternat (24 oktober) en Liedekerke (13 februari). Actrice Gilda De Bal en haar collega Walter De Donder, burgemeester van Affligem, nemen het peterschap voor hun rekening. De doortocht van Kolderkatten in Affligem levert ook een lokale primeur op. Voor het eerst in dertig jaar slaan de twee toneelverenigingen, Carpe Diem en Prutske, de handen in mekaar om de voorstelling samen te organiseren. Het toneelstuk is een komedie die het leven met kanker in onze maatschappij belicht. Info: http://www.theatermagie.wordpress.com. (HLN)